renovera innerdörrar med isodoor cover dörrlaminat

Stig Bruhn och Per Kalles lyfter på dörrlaminat från Isodoor på en innerdörr sedan limmet strukits på.

Kopparstaden har valt Isodoor i över 15 år

– Isodoor Cover dörrlaminat är en väldigt bra produkt. Skivorna är lättarbetade och ger ett riktigt snyggt resultat. Vi har jobbat med den i minst 15 år och jag kan knappt minnas några problem med den.

Det säger snickaren Stig Bruhn på Kopparstaden i Falun och förbereder en innerdörr inför montering av Isodoor Cover laminatskivor i färgen Gabon.

Per Västå, chef för Kopparstadens snickeri, konstaterar att såväl hyresgästerna som Kopparstaden har goda erfarenheter av Isodoor.

– Det är en smidig lösning som sparar massor av tid för våra snickare och vållar minimalt med besvär för de boende samtidigt som slutresultatet blir snyggt och bra över tid. Vi har använt den länge och kommer att göra det framöver också, säger Per Västå.

Dörrlaminat som täcker repor och hål i gamla slitna dörrar

Innerdörrar som fått repor, hål eller enbart behöver fräschas upp av åldersskäl tar Stig och hans kollegor alltid in till Kopparstadens ljusa snickeri för Isodoor-montering. Samma sak med cirka hälften av de ytterdörrar som får det nya, hållbara ytskiktet.

– Är hyresgästen som ska få dörren förnyad hemma en förmiddag eller eftermiddag tar vi helst hit dörren, sätter upp en plast hos dem och gör klart allt här. Det tar ju inte mer än tre-fyra timmar att haka av dörren, transportera hit den, fixa dörren och åka tillbaka och sätta den på plats. Suveränt smidigt för både hyresgästen och oss, konstaterar snickaren Per Kalles.

När en ytterdörr fixas på plats tar snickarna med sig handslip, lim, mattkniv, sandpapper och Isodoor Cover dit.

– För att limmet ska fästa ordentligt slipar vi fram en jämn och lite ruggad yta. Jag kan inte minnas hur många dörrar vi har räddat eller förnyat på det här sättet. Alternativet: att spackla, slipa och måla är ju inget alternativ när man tänker på hur lång tid det skulle ta, säger Stig och putsar ner de små ojämnheter som är kvar på kanten sedan mattkniven gjort sitt.

FLER REFERENSER:

Dörrlaminat i Mahogny från Isodoor Cover
Fräscha förråd i Brf Nolered
0