Renovering av dörrar

Dörrfolie?

Dörrskivor?

Laminat till dörrar?

Ja, vad kallar du produkten?

Uppfattningarna är många, men Isodoor Cover är tillverkat av polystyren, en tunn folie i ett material som tål stora påfrestningar. En dörr som renoverats med Cover håller för normalt stiltage i åtskilliga år utan underhåll. Vill du veta mer? Ring 0731-805 901

 

Enkelt att renovera gamla gabondörrar!

Med Isodoor Cover är det enkelt att renovera gamla dörrar...

 • Du behöver inte måla efteråt!
 • Dörren blir inte synbart tjockare eller tyngre!
 • Du behöver inte borra nya hål för trycken, mm.
 • Du behöver inte mäta dörren, (annat än i undantag) se bara till att den inte är högre än 2070mm
 • Du behver inga tvingar eller vikter för monteringen!

 

Montering utan fanérpress

DET HÄR BEHÖVS FÖR ATT MONTERA ISODOOR COVER

 • Två pallbockar eller arbetsbord
 • Isodoor Häftlim 4222
 • Roller för applicering av lim
 • Grovt slippapper
 • Vass kniv (Brytbladskniv)
 • Hyvel
 • Träklots klädd med en trasa
 • Ev. spackel och spackelspade

 

 1. Montera bort gångjärn, beslag, titthål, mm
 2. Små skador under en femkronas storlek behöver inte lagas. Större hål repareras lätt med t ex. spackel, Plastic padding eller fogskum.
 3. Rugga upp ytan på dörrbladet med grovt slippapper. Det räcker med en lätt uppruggning. Torka av slipdamm.
 4. Rolla Isodoor häftlim 4222 både dörrblad och laminat i ett tjockt jämt lager, avsluta med en extra rollning mot kanterna. Därefter krävs en torktid på c:a 40 min. krävs före montering (sk. häftlimning). Rumstemperaturen under limning och montering får ej understiga +18°C,  - gäller även material.

 5. Efter torktiden, tryck fast Covern från mitten och ut mot sidorna med en gummirulle eller träkloss klädd med en handuk eller liknande. Detta moment är mycket viktigt för att limmet skall häfta ihop ordentligt och för att undvika sk. "blåsor"  (luftfickor)
 6. Vänd dörrbladet, lägg en träskiva under kanterna. Skär sedan med en tapetkniv, från baksidan av Covern, bort överflödigt material.
 7. Avsluta med att putsa och runda av kanten med liten hyvel och slippapper, om så behövs. Med en liten kniv skär du enkelt ur hålen för dörrhandtaget och ev. andra beslag som skall monteras tillbaka. Sist kan du montera tillbaka trycken, gånjärn, mm.

 

Ena sidan eller båda?

Det spelar ingen roll. Du kan renovera ena sidan av dörren med ISODOOR COVER. Dörren slår sig inte.

 

Produktinformation för nedladdning

Gabondörrar?

Mahogny dörrar?

Lyxiga ek dörrar?

Cover Gabon

Gabon är en ljusare brun skiva som har en lite tamare ådring med mindre skiftningar i strukturen. Gabon var väldigt populär i lägenheter och villor från 50- tal och är det än i dag.

Cover Mahogny

Mahogny är en mörkt rödbrun skiva som har tydlig ådring i mönstret, med små små korta strimmor som just kännetecknar mahognyn i verkligheten väldigt mycket.

Cover Lantek

Lantek är en skiva som har tydlig ådring i mönstret, en mjuk sammetslen yta och med små korta strimmor som just kännetecknar eken i verkligheten väldigt mycket.

Cover Vit

Vår vita Cover är en fin präglad skiva, med grovt mönster, och väldigt populär i vårt sortiment. Den är väldigt lätt att bli förjust i, tack vare den stilrena mönstret, och ett mycket ljust intryck.

Isodoor 4222 5 kg

Häftlim 4222 används oftast vid dubbelsidig limning av Cover, och Dörrskivor, men kan även användas till diverse andra förekommande produkter. Prova er gärna fram

Isodoor 4222 1 kg

Häftlim 4222 används oftast vid dubbelsidig limning av Cover och är ett vattenbaserat kontaktlim som är speciellt framtaget för Isodoor Cover.